Szeptember 1-3. 2017
Teleki birtok Gernyeszeg, Maros megye
Erdély

THANK YOU FOR BEING AWAKE. SEE YOU IN 2018!

LÉPJEN FOTÓK

KÉPGALÉRIA

Töltsd le a fesztivál brosúráját

Töltsd

Az utolsó részletek, amiket érdemes tudni az AWAKE-ről

Az AWAKE Fesztivál 2017. szeptember 1-je és 3-a között kezdi történetét a Marosvásárhely melletti gernyeszegi Teleki birtokon. Ez a fesztivál a zene, a művészetek és a vakáció szerelmeseinek szól. Pár napon belül megnyílnak első alkalommal a fesztivál kapui, s ezen belépnek különféle nemzetközi előadok, például Tom Odell, Modestep, Knife Party, Aeroplane, de nemcsak, hisz egyaránt magyar és román zenekarok is, mint Mary PopKids, Subcarpati, Golan, Jurjak vagy a Les Elephants Bizarres. Látványos dekorációk, kreatív aktivitások, művészeti alkotások, játszó- és relaxációs terek, teraszok és vendéglők, sokféle étel és ital, mind Románia egyik legelkápráztatóbb parkjában – egy utolsó nyári élményt ígérete az ősz beállta előtt.

Program

A pénteki napon kezdetét veszi a fesztivál 15:00 órakor és reggel 6-ig lehet majd szórakozni, szombaton és vasárnap pedig 11:00 és 6:00 óra között zajlanak majd a programok.

A fesztivál 3 napot ígér, melyet be lehet tölteni koncertekkel és bulikkal:

Szeptember 1: KnifeParty, Aeroplane, Mary PopKids, T-Boys, Mary Popkids, Golan, The Kriptonite Sparks, Disco Sigaretta, Norunegru, Reality Engine, Manuel Riva, Ma:tei;

Szeptember 2: Modestep, Subcarpati, Mazde, Irie Maffia, Arme, Jurjak, Dj Shiver, sZempöl Offcherstra, Gojira&Planet H, GreetingsSugar, Jinxy von D’ers;

Szeptember 3: Tom Odell, Dirtyphonics, Axel Thesleff, Kiscsillag, Suie Paparude, Coma, Les Elephants Bizarres, Alex Dark, Dj Sauce, Dobix.

A fesztivál részletes programját a www.awakefestival.ro honlapon, a Program menüpontra kattintva lehet megtekinteni.

Kemping

A kemping zóna péntek 10:00-től hétfő 12:00-ig nyitva áll a résztvevők számára.

Szállítás

  • Autóbusszal – 20 percenként különjárat indul Vásárhely-Gernyeszeg és Gernyeszeg-Vásárhely útvonalon minden nap 15:00 és 4:00 között. A jegy ára 5 lej és a marosvásárhelyi nagyállomásról indul.
  • Autóval – a DN15 országúton körülbelül 25 perc eljutni a helyszínre. Ingyenes és őrzött parkolóhelyek vannak a kemping zóna mellett, de parkolóhely hiányában a résztvevőket átirányítjuk a helyszíntől 1 km-re.
  • Biciklivel vagy motorbiciklivel – a bicikliseknek a tipikus bicikliállványok állnak majd rendelkezésükre. Mi több, az Unda Verde és a Marosszéki Közösségi Alapítvány jóvoltából még egy külön bicikliutat is kialakítottunk, ahol bringás résztvevőink megtehetik az utat a helyszínig és vissza. A #RideToAwake útvonal a Maros folyó menti Hétfák környékéről indul pénteken, szeptember elsején 16 órakor. A biztonság érdekében ajánljuk, hogy mindenki saját biciklizáróval érkezzen.
  • Vonattal – Marosvásárhelyről Gernyeszeg irányába és vissza; részletek a CFR honlapján.

Szállás

A résztvevők személyes igényeik szerint választhatják ki szálláshelyüket, akár hotelben a Teleki Kastély közelében, akár sátorban az AWAKE kempingben, a teljes élmény érdekében. Az érdekeltek sátrat is kölcsönözhetnek, részletek a honlapon.

Jegyek

A bérleteket és napijegyeket a www.eventim.ro honlapon lehet beszerezni vagy partnerüzleteinkben 181 lejért kemping nélkül vagy 205 lejért kempinggel, 79 lejért pedig elővételben a napijegyet. A fesztivál bejáratánál is kaphatóak lesznek majd: 201 lejért 3 napra, 99 lejért pedig egy napra.

12 év alatti gyerekeknek ingyenes a belépés, feltéve, hogy olyan felnőtt kíséretében érkeznek, aki rendelkezik érvényes jeggyel. A 12 és 17 év közötti személyek csak érvényes jeggyel és olyan felnőtt kíséretében léphetnek be a fesztivál területére, aki szintén rendelkezik érvényes jeggyel.

Belépési szabályzat

A belépés a fesztiválra jeggyel vagy érvényes bérlettel történhet; csak egyetlen alkalommal, egyetlen személy számára.

Belépéskor a jegyeket átcserélik karkötőre a jegy típusától függően (bérlet vagy jegy). A karkötő elvesztése, kölcsönadása vagy rongálása esetén a fesztiválra való belépés érvénytelenné válik. Bérletek esetében a bejáratnál szerzett karkötőt meg kell őrizni a fesztivál végéig, mivel csak ezzel lehet ki- és bemenni a fesztivál területére.

A fesztivál területére csak egyetlen bejárat van, lásd: http://2017.awakefestival.ro/map

A fesztivál helyszínére TILOS olyan élelmiszerek, italok bevitele, amelyek nem a helyszínen voltak megvásárolva, ezenkívül az üvegek (beleértve a parfümöket, dezodorokat is), műanyag flakonok, dobozos italok, konverzek, tűzijátékok, spray-ek, lézerek, székek, fegyverek, kemény tárgyak, láncok, ernyők, háziállatok, túlzottan nagy csomagok, profi fényképezőgépek, GoProk, szelfibotok bevitele.

A fesztivál területén MEGENGEDETT tárgyak: kompakt fényképezőgépek, öngyújtó, motoros sisak, gyógyszerek (bármilyen; kizárólag recept, orvosi levél vagy egyéb orvosi igazolás kíséretében, és csak napi egy adag) inzulin, ínhalálos spray asztmás betegek esetében.

Eső esetében tilos az ernyő használata, esőkabát használatát ajánljuk a résztvevőknek.

A szervezők ragaszkodnak ahhoz, hogy a résztvevők hagyják az autóban vagy otthon az összes tilos tárgyat, és csak fontos, illetve hasznos tárgyakat vigyenek magukkal, mint például: vastag kabátot estére és gyógyszert recept kíséretében.

A kemping területére TILOS bevinni fegyvert, vagy más veszélyes tárgyat, üveget, gyúlékony anyagot, háziállatot, lézeres tollat, gázpalackot, benzin alapú főzőt, petróleum alapú generátort, drogot, vízipipát.

A kemping területére bevihető alkohol mennyisége nem haladhatja meg a 2 liter/fő sört, vagy 0,75 liter bormennyiséget, azzal a feltétellel, hogy ne üvegpalackban legyen.

A közönség biztonsága és az esemény lehető legbiztonságosabb lezajlása érdekében, a résztvevőket felkérik, hogy vessék alá magukat a testi motozásnak, amit a biztonsági őrök fognak elvégezni.

Fizetési mód

A fizetés kártyarendszerrel történik, Festicard-dal, amely feltölthető bankkártyával vagy készpénzzel a fesztivál pénztáránál. Az el nem költött pénz visszaigényelhető a fesztivál végén hétfőn 12:00-ig.

További általános információk

A szervezők nem vállalják a felelősséget elveszett, lopott vagy tönkretett jegyekért – ezek a fogyasztó felelőssége alatt állnak.

Képeket feltölteni internetre a jegyekről szigorúan TILOS.

Bizonyos „ingyenes jegyek” eladása és vétele, valamint túlárazott jegyek eladása szigorúan TILOS. A szervezőknek joguk van azokat megbüntetni, akik ilyen magatartáshoz folyamodnak, és ugyanakkor érvényteleníthetik is jegyeiket.

A szervezőknek joguk van felhasználni kép- és videófelvételeket a résztvevőkről, ha az esemény hirdetésére szól. A hallgatóság beleegyezik abba, már azáltal is, hogy részt vesz az eseményen, hogy szerzői jogot adjon a szervezőknek minden képért és videóért, amit az esemény során felvesznek.

A résztvevőknek kötelességük a csuklójukon (vagy erős okokból kifolyólag, egy látható helyen) hordani karkötőjüket az esemény végéig, és ezt nem is vehetik le egyáltalán. A szervezőknek joguk van megvizsgálni a karkötőket minden belépéskor, kilépéskor és a fesztivál folyamán a helyszínen is.

A résztvevők felelőssége, ha valami történik karkötőjükkel vagy ha elvesztik azt.

Több információval a fesztivál Szabályzat és Előírások  menüpontjában szembesülhetnek.

További részleteket a következő napok folyamán közlünk majd, azt ajánljuk, hogy a fesztivál honlapján, www.awakefestival.ro-n és hivatalos facebook oldalán keressenek rá.