Szeptember 1-3. 2017
Teleki birtok Gernyeszeg, Maros megye
Erdély

THANK YOU FOR BEING AWAKE. SEE YOU IN 2018!

LÉPJEN FOTÓK

KÉPGALÉRIA

Töltsd le a fesztivál brosúráját

Töltsd

Interjú Cristi Bojannal, az AWAKE fesztivál színi csapatának a koordinátorával

A fesztivál keretén belül több klasszikus színdarabból is láthatunk majd részleteket a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem jóvoltából. A projekt koordinátora Cristi Bojan, akiről többet megtudhatunk az alábbi interjúból:

Mesélj kicsit magadról!

A nevem Cristi Bojan, viszont mindenki Kukinak szólít. Színészi és rendezői szakot végeztem, és most a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem PR és Marketing osztályán dolgozom. Nagy öröm számomra, hogy munkámmal én is hozzájárulhatok az első alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál eseményeinek megszervezéséhez.

Milyen darabokat fogtok előadni?

6 részletet fogunk játszani klasszikus darabokból: William Shakespeare-től a Szentivánéji álom és A makrancos hölgy, Moliere-től a Scapin furfangjai és A botcsinálta doktor és, nem utolsó sorban, Basilio Locatelli-től a Ne tegyétek próbára a szerelmet c. művet.

Hány ember van a csapatban?

A csapat 20 személyből áll, akik bevállalják majd a 36 szerepet. Az emberkék a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem és a Művészeti Líceum színi szakáról, illetve a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Guga Junior csapatából vannak kiválasztva.

Hogyan fog lezajlani az előadás? Lesznek jelmezek és díszletek?

A jeleneteket a fesztivál térségén belül különböző helyszíneken fogjuk előadni. Azaz, nincs más dekoráció, mint amit a természet kínál. A jelmezek viszont klasszikusak lesznek, Commedia dell’arte és a Shakespeare jelenetekhez pedig Erzsébet-kori jelmezeket fogunk használni.

Adtatok már elő darabokat szabadtéren?

Ez egy új élmény lesz a fiataloknak, mert bár volt még előadásuk s játszottak közönség előtt, eddig mindez színháztermekben zajlott. Így a szabadtéri színház egy új és különleges élmény lesz számukra. Én a tapasztalatomat a különböző fesztiválokon való részvétel által nyertem el: Segesvári Középkori Fesztivál, Erdélyi Várak Szebeni Középkori Fesztivál, Félsziget (Marosvásárhely), Fanfest (Verespatak), a Păpuși vii fesztivál (Târgoviște) és a gyulafehérvári Nemzetközi Mese (Poveşti) Színházi Fesztivál, ahol szabadtéri előadásokat adtunk elő.