Szeptember 1-3. 2017
Teleki birtok Gernyeszeg, Maros megye
Erdély

THANK YOU FOR BEING AWAKE. SEE YOU IN 2018!

LÉPJEN FOTÓK

KÉPGALÉRIA

Töltsd le a fesztivál brosúráját

Töltsd

Mit csinálhatsz az AWAKE fesztiválon?

 

Kevesebb, mint két hét múlva megnyílnak az első alkalommal megrendezésre kerülő AWAKE fesztivál kapui, ahol nemzetközi, román és magyar fellépők biztosítják a jó zenét a három napos fesztivál ideje alatt. A koncertek mellett számos olyan foglalkozás lesz, mely mindenképpen arra hivatott, hogy a jelenlevőknek maradandó élményt nyújtson.

 

A Teleki kastélyt körülölelő park csodálatos színhelyül szolgál a marosvásárhelyiek által régóta óhajtott fesztiválélményeknek. Az AWAKE fesztivál a két nagyszínpadon beütemezett koncertek mellett, számos olyan más tevékenységet talált ki, amelyek közül bárki kiválaszthatja a neki megfelelőt:

THE PLAYGROUND – Ez egy olyan játszótér, amelyen nem csak a kicsi, de a nagy gyerekek is megtalálják a számukra legszórakoztatóbb napközi tevékenységeket: lesz kötélcsúszda, mászófal, indiánhíd, humán csocsó, ládatorony építés és íjazás.

FOREST LOUNGE – Ez egy kikapcsolódásra kijelölt hely az erdő közepén, ahol a Litera kiadótól számos könyv várja az olvasni vágyókat. a FOREST Library, a fesztivál könyvtára, lehetőséget biztosít arra, hogy a résztvevők könyveket kölcsönözhessenek. Azok, akik nem akarnak olvasni, de tornásztatni szeretnék agyukat, a BOARD GAMES by the Lake-hez látogathatnak el.

SERENITY MEADOW – Ez a testi és lelki relaxáció színhelye. A SHISHA Lounge biztosítja az aromás vízipipákat, a frissen csavart gyümölcsleveket, s a másnapi megújulásra vágyakozókat kora hajnalban fitnesz, jóga és pilátesz szessziók várják.

BAZAAR – azok számára, akik leginkább úgy tudnak lazítani, ha vásárolnak, a BAZAAR kisboltjai gazdag kínálatot nyújtanak a fesztiválruhák és –kiegészítők rendjén:

 • ColorEscu pólók
 • vidám és színes zoknik MadamMitzatól
 • Sacpartout bőrtáskák
 • ideiglenes tetoválások a Flash Tattoostól
 • fából készült kiegészítők a Differential Krafttól
 • ruhák, sapkák és övtáskák a Nervtől
 • gazdag társasjáték-gyűjtemény a Ludicustól
 • kiegészítők a Devla Accesoriestól
 • Magic Mint trikók
 • kiegészítők a Lehel Jewelrytől

FEED YOUR MIND Platform – Ez az interakciók és a viták helyszíne lesz, aminek fő célja az, hogy a résztvevők minden nap este nyolc óráig egy jó adag inspirációt és információt tudhassanak magukénak. Open Mic szesszióktól kezdve, ahol a fiatal vállalkozók osztják meg történetüket, különböző beszéd-előadásokig minden lesz, ezek közül nem fognak hiányozni a következők sem:

 • Személyes fejlesztési műhelyfoglalkozások a Scoala de Valoritól
 • WWF dokumentumfilm-vetítések
 • Motivációs, nonkonformista minidokumentumfilm-vetítések, provoked by Grolsch
 • Interjú a fellépőkkel – moderálja a Hefe, provoked by Grolsch
 • Open Mic szessziók
 • Képkiállítás
 • Kávézz a szervezőkkel
 • Más meglepetések

TREE HOUSE STAGE – Ahogyan neve is mutatja, ez a Teleki birtok egyik legrégebbi platánfáján berendezett színpad lesz. Ezen a helyen minden nap DJing műhelyfoglalkozások lesznek, melyeket DJ Undoo és Psihotrop moderál majd. Este debütálnak majd a TheDj.ro tanulói, valamint az AWAKE the DJ in you verseny nyertesei.

A fesztivál területén két nagy kocsma- és étteremzóna lesz, The Castle Food Court és The Garden Food Court, ahol a résztvevők különböző ínyencségekkel csillapíthatják éhségüket – a hagyományos ételeken kívül gourmet és street food típusú uzsonnákkal lakhatnak be.

Ugyanitt, a Teleki birtokon, több, már ismerős kávézóval futhat össze, amiknek szokásos kínálatukon kívül művészi szolgáltatásaik is lesznek. Köztük a J’ai Bistrot, ahol minden nap Bródy és Dr. Panda, Dex és a Le Minion mixel majd; The Wire by Office, ahol nemcsak színdarabokat láthatnak, hanem különböző fellépők koncertjeit, például szeptember elsején a Tapinarii és a Fara Zahar, másodikán a The Bread Pits és a Straight From a Bottle, valamint harmadikán a Soul Serenade és a Ska-NK Acustic zenéjére bulizhatnak.

Egy újabb meglepetés a borszerelmesek számára az, hogy az AWAKE fesztivál hivatalos borfajtáját kóstolgathatják, amit a Crama Liliac állított elő számunkra. Az AWAKE Festival Official Wine by Liliac több helyen is kapható lesz majd, úgy a Bruno Wine bárnál, mint a többi kocsmapultnál. Természetesen más borfajtákat is kipróbálhatnak a résztvevők, köztük a Young Liliac Fresh és a Liliac Feteasca Regala nevű borokat.

Azoknak, akik inkább sörkedvelőknek tartják magukat, külön részlegük lesz. The Experimantalist Brewery (provoked by Grolsch) az a hely, ahol a fesztiválra látogatók nemcsak a Grolsch Premium Lagert és a Grolsch Weizen söröket próbálhatják ki, hanem egy egész kínálatnyi kézműves sört, importsört és almabort.

A Grolsch készült még valamivel – a Grolsch AWAKENING nevű alkotózónával, ahol igazán feléledhet a fantázia. Itt is különböző tevékenységeken vehetnek részt, például személyre szabott trikókat készíthetnek és a ritka, újszerű technikák segítségével egyedi képeket készíthetnek. A fesztivál területén a Grolsch több újrahasznosítási pontot is kinevezett – azokat a látogatókat, akik visszaadják a már felhasznált poharakat, többféleképpen is jutalmazhatja.

A Pepsi saját nappalijában várja a kíváncsi résztvevőket, hiszen a Pepsi – Cola Living Room egy, erdő közepén berendezett zóna lesz, ahol a résztvevők pihenhetnek a koncertek között, de aktívan is tölthetik idejüket, például azáltal, hogy próbára teszik önmagukat a Pepsi Taste Challenge keretén belül.

Raiffeisen Relax, Play, Fun – ezek a kulcsszavai azoknak a tevékenységeknek, amikkel a Raiffeisen Bank készült az AWAKE számára. Virtuális valóság játékoktól kezdve a 360°-os fotókabinokig mindennel találkozhat a felfedezésre készülő résztvevő, de nemcsak, hisz a Raiffeisen Bank hozza el nekünk a biztonsági tárolókat és a telefontöltő központokat is.

A filmkedvelők a fesztivál minden napján 20:30-tól kezdődően filmvetítéseken vehetnek részt, amiket a TIFF hozott el AWAKE-re. A részletes program a fesztivál honlapján található: www.awakefestival.ro.

Mindezek ellenére még egy felejthetetlen programot ajánl az AWAKE: az ARTDOOR verseny keretén belül díjazott 10 munka megtekintését, köztük a Lampnest címűt is, amelyet a Grolsch díjazott. Az installációk kivitelezése a külön kiadású AWAKE alkotótáborában kerül sorra, mely augusztus 28-án veszi kezdetét.

És hát… mivel mindezeket látni kell, nem csak hallani róla, az AWAKE fesztivál zöld lámpát ad minden Facebook megosztásnak és Instagram posztnak – a Telekom Romania ingyenes internet-szolgáltatást nyújt a fesztiválozóknak, a park egész területén.

Azoknak, akik nemcsak képeken szeretnék látni az első alkalommal megrendezésre kerülő AWAKE fesztivál látnivalóit, még van idejük megrendelni jegyeiket a www.eventim.ro honlapról. A három napos bérletek ára 181 lej, kempinggel együtt 205, valamint a napijegy ára 79 lej. A fesztivál programját megtekinthetik úgy a fesztivál hivatalos honlapján, www.awakefestival.ro, mint hivatalos Facebook oldalán is www.facebook.com/AWAKEFestival.ro