Szeptember 1-3. 2017
Teleki birtok Gernyeszeg, Maros megye
Erdély

THANK YOU FOR BEING AWAKE. SEE YOU IN 2018!

LÉPJEN FOTÓK

KÉPGALÉRIA

Töltsd le a fesztivál brosúráját

Töltsd

Cinema Under the Bridge és interaktív színház az AWAKE fesztiválon.

Még csak egy hónap maradt hátra az első alkalommal megrendezésre kerülő AWAKE fesztiválig, ami igazi művészeti és kulturális élvezetet ígér Erdély egyik legszebb parkjában: a gernyeszegi Teleki birtokon. Annak ellenére, hogy a zene a fesztivál úgynevezett főszereplője, a film- és színházvilág sem fog hiányozni a rendezvény kínálatából. Egy különleges filmválogatást nyújt számunkra idén az Erdélyi Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF), ami követhető lesz a Cinema Under the Bridge-ben, miközben a fesztivál ösvényein különböző klasszikus színházi darabok előadásain vehetünk részt, melyet az AWAKE a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemmel partnerségben mutat be.

 

Ahogyan neve is mutatja, a mozi a Teleki park kőhídja alatt, egy gyönyörű tisztáson lesz berendezve, amely több tíz nézőnek ad majd helyet. A Cinema Under the Bridge a fesztivál minden napján vetítéseknek nyújt helyszínt az est eljövetelével. A TIFF filmprogram keretén belül két filmvetítés lesz esténként: egy 20:30-tól és egy 22:30-tól.

 

Péntek, Szeptember 1:

∙ 20:30 – Véget ért a nyár (Vara s-a sfârșit) r. Radu Potcoava (1h45)

∙ 22:30 – Isten bocsásson meg nekünk (Que dios nos perdone) r. Rodrigo Sorogoyenu (2h04)

Szombat, Szeptember 2:

∙ 20:30 – Román rövidfilmek a 2017-es TIFF válogatásából (1h51)

∙ 22:30 – A szerelem története (Povestea iubirii) r. Radu Mihaileanu (2h14)

Vasárnap, Szeptember 3:

∙ 20:30 – Mártirok (The Student) r. Kirill Serebrennikov (1h58)

∙ 22:30 – Kutyák (Câini) r. Bodgan Mirica (1h44)

 

A színházkedvelőknek egy pár klasszikus darabot készítettünk, amelyek a Cristi Bojan által vezetett csoport fog bemutatni. Cristi Bojan színészet és rendezői szakot végzett, és jelenleg a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen dolgozik. A 20 színész közül, aki jelen lesz a fesztiválon, néhányan a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem hallgatói és a Művészeti Líceum diákjai, mások a Guga Jr nemzetközi színi csoport tagjai. Ők megközelítőleg 30 szerepet fognak előadni több kis színdarabban, mint a shakespeari Szentivánéji álom, A makrancos hölgy, A vihar c. művekben, valamint Moliére is és Bassilio Locatelli darabokban. A csoporttal különböző helyeken találkozhatnak majd a résztvevő, hisz a fesztivál ideje alatt több ösvényen és tisztáson játsszák majd darabjaikat a fiatal színészek, az utcai színház ötletét követve.

Az első alkalommal megszervezett AWAKE fesztivál szeptember 1 és 3. között kerül megrendezésre, 17 kilométerre Marosvásárhelytől, a gernyeszegi Teleki birtok területén. A zene, a nagyszabású művészi installációk, a különleges díszletek, filmek, színdarabok, könyvek, ételek és italok teljes élményt nyújtanak majd azoknak, akik egy utolsó nyári kikapcsolódásra vágynak.