Szeptember 1-3. 2017
Teleki birtok Gernyeszeg, Maros megye
Erdély

THANK YOU FOR BEING AWAKE. SEE YOU IN 2018!

LÉPJEN FOTÓK

KÉPGALÉRIA

Töltsd le a fesztivál brosúráját

Töltsd

Szállítás az AWAKE fesztiválra

Akik eddig aggódtak, hogy országokon, tengereken kell átkelniük az AWAKE fesztivál mesebeli világába való eljutáshoz, megnyugodhatnak: az AWAKE-hez vezető út rövid, egyenes és sok segítség áll rendelkezésre. Ilyen például a Bálint Trans, ami közvetlen útvonalat biztosít a résztvevők számára Marosvásárhelyről a fesztivál varázslatos helyszínére és vissza. A fesztivál a gernyeszegi Teleki birtok területén fog zajlani, csupán 17 km-re Marosvásárhelytől, és könnyen megközelíthető vonattal, autóval vagy akár biciklivel is.

A Teleki birtok, az első alkalommal megrendezésre kerülő AWAKE fesztivál helyszíne a 15-ös Országút mentén található Marosvásárhely és Szászrégen között. Az út könnyen és gyorsan megtehető, a résztvevőknek pedig több lehetőség áll a rendelkezésükre:

  1. AWAKE autóbuszokkal, amiket a Bálint Trans biztosít. Ezek minden nap közlekednek szeptember első hétvégéjén, Marosvásárhely főteréről indulnak 15:00 órától kezdődően és a fesztivál bejáratáig viszik az utasokat. Rendszeres járatok lesznek, körülbelül 20 percenkénti közlekedéssel. Attól függően, hogy mennyire gyorsan telnek meg a járművek, gyakrabban is közlekedhetnek. Az autóbuszok hajnali 4:00-ig fognak közlekedni, tehát a hazafelé vezető úton is használhatják ezt a lehetőséget a fesztiválozók. Egy utazás 5 lej fejében megtehető.
  2. Vonattal. Több CFR vonat közlekedik Marosvásárhelytől Gernyeszegig, és a délutáni órákban is elérhetőek, például 14:25-kor és 15:30kor vagy este 19:15-kor és 22:50-kor. Visszafele is vannak vonatok, részletek a CFR Calatori weboldalon találhatóak.
  3. Autóval. Ha személygépkocsival érkeznek, vagy csapatban a carpooling elvét alkalmazva, mindenki nyugodtan jöhet, mert lesz parkolóhely. A parkoló használata ingyenes, de az autótól a fesztivál bejáratáig körülbelül 1km-t kell megtenni.
  4. Biciklivel vagy motorbiciklivel. Mivel az út rövid és jól karbantartott, a Marosvásárhely –Gernyeszeg útvonal nyugodtan megtehető két keréken is. Ráadásul az Unda Verde Egyesület és Maros Közösségi Alapítvány egy bicikli utat is készített a Maros partján festői látvánnyal, távol az országút nagy forgalmától. Szeptember 1-jén 16:00-kor egy szervezett csoportos utazáson vehetnek részt: Marosvásárhelyről, a „7 plopi” zónától indulunk a fesztiválra, és minél több lelkes biciklist meghívunk, hogy csatlakozzanak. A biciklitároló állványok pont a fesztivál bejáratánál lesznek felállítva.

Az AWAKE fesztivál szeptember első hétvégéjén kerül megrendezésre. Azzal kapcsolatos részletekre és információkra, hogy milyen kulturális kínálatot nyújt majd résztvevőinek, a www.awakefestival.ro honlapon, illetve az esemény hivatalos Facebook oldalán akadhatnak rá. Lesz mozi, könyvtár, nagyszabású installációk, relaxációs zónák, játszóterek, és minden életre fog kelni; így készülünk arra, hogy átadjuk nektek a lehető legteljesebb fesztiválélményt, amire a természet lágy ölén szert tehettek!